O nama

Simpozij studenata kemičara projekt je Studentske sekcije Hrvatskog kemijskog društva (SSHKD) koji je prožet duhom zajedništva i znanstvene strasti. Ova studentska inicijativa, pod geslom "studenti za studente", postala je tradicionalni događaj koji od davne 2014. godine okuplja mlade istraživače na Kemijskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Ovogodišnje izdanje, 9. Simpozij studenata kemičara, obilježit će se kao prvo dvodnevno okupljanje, pružajući tako većem broju studenata priliku da podijele svoja znanstveno-istraživačka postignuća putem usmenih prezentacija ili posterskih priopćenja. Osim što je ovaj Simpozij prilika za razmjenu istraživačkih iskustava među studentima, on također potiče neformalno povezivanje među sudionicima, pružajući prostor za razgovore i nova prijateljstva.

Glavni cilj Simpozija studenata kemičara oduvijek je bio povezati mlade zaljubljenike u kemiju iz cijele Hrvatske i inozemstva. Ove godine, osluškujući potrebe šire zajednice, službeni jezici će biti i hrvatski i engleski, a pisani sadržaji bit će dostupni samo na engleskom jeziku. Ovo proširenje jezičnih granica omogućit će veću raznolikost sudionika i učiniti Simpozij još pristupačnijim širem auditoriju.

U srcu organizacije su isključivo studenti. Ove godine, organizacijski se tim proširio uključivanjem studenata s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu te Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu. Cilj je okupiti mlade ljude s različitih fakulteta i područja interesa te potaknuti suradnju među budućim kemičarima.

Simpozij studenata kemičara nije samo akademska platforma; to je prilika za stvaranje novih veza, dijeljenje ideja i poticanje suradnje među mladim znanstvenicima. Dođite i budite dio ove inspirativne zajednice koja oblikuje budućnost kemijskih istraživanja i inovacija.

Kako smo se proveli na prethodnim izdanjima SiSK-a, možete pogledati ovdje: